Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena

26.01.2024 15:00 - Josef Martínek | foto: Warner Music

Po čtyřech stříbrných příčkách za sebou se Dua Lipa s hitem "Houdini" konečně propracovala na nejvyšší stupínek tuzemské rádiové hitparády. Změnu hlásí i albové pořadí: dlouhodobý lídr Viktor Sheen se tentokrát musel sklonit před Robinem Zootem a jeho nahrávkou "Ponya".
Dua Lipa - Houdini
© Warner Music
RÁDIA - Čtyřikrát v řadě song "Runaway" od Pink nenašel přemožitele, tentokrát se ovšem propadl až na desátý řádek. Dua Lipa, která se v minulých týdnech opakovaně umisťovala těsně po vrcholem, se díky tomu se singlem "Houdini" dočkala premiérového triumfu. Stejného úspěchu už předtím dosáhla v Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, Řecku, Lotyšsku, Severní Makedonii a v Rusku. Píseň pojmenovaná po slavném iluzionistovi je předzvěstí zpěvaččiny očekávané třetí studiovky, se kterou se pokusí navázat na celosvětovou popularitu předchůdkyně "Future Nostalgia".

Zatímco britsko-albánskou interpretku registrujeme v pořadí teprve osm kol, Michael Schulte a R3hab patří ke stálicím předních příček už mnoho měsíců. Od jejich prvního vítězství s kouskem "Waterfall" z loňského srpna uplynulo téměř půl roku. Ve svém třicátém čtvrtém týdnu se tato německo-nizozemská spolupráce opět vrací na stupně vítězů - ze čtyřky poskočila na dvojku.

Ještě delší dobu se setkáváme s další medailistkou: Miley Cyrus a jejími "Flowers". Padesátý první týden pobytu v žebříčku přináší americké rebelce pomyslný bronz. Z minulé šestky si polepšila o tři stupínky.

Na překvapivou čtyřku se prodrali Blink-182. Mohlo by se zdát, že dobu své největší slávy už mají tito pop-punkeři přes dvacet let za sebou, s "One More Time" se ale dramaturgům trefili do noty. Tentokrát získali hned sedmadvacet míst k dobru. Top pětku uzavírá naše polská sousedka Blanka se skladbou "Rodeo".

Z nejhranější české písničky se po týdenní pauze může opět těšit Marek Ztracený zásluhou hymny svých koncertů v Edenu "Stále věřím". V absolutních výsledcích jí patří osmička. Aktuálně jde o jediného zástupce domácí scény v první desítce.

Nejvýše umístěnou novinku vyslala do éteru Lucie Bílá, která už v názvu jasně předesílá: "Nebudu se držet zpátky". Osmatřicáté místo hned v debutovém týdnu dává jejímu tvrzení za pravdu.

O další čerstvou hudbu se postarali Lost Frequencies a Tom Gregory (41. "Dive"). Robert Grace (42. "Nice Guys Finish Last"), Alessandra (47. "Narcissist"), Bad Wolves (54. "Legends Never Die") a The Carsleepers (63. "We Are").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Houdini
  2. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  3. Miley Cyrus - Flowers
  4. Blink-182 - One More Time
  5. Blanka - Rodeo
  6. Zara Larsson feat. David Guetta - On My Love
  7. Måneskin - Honey (Are U Coming?)
  8. Marek Ztracený - Stále věřím
  9. Fast Boy feat. Topic - Forget You
  10. Pink - Runaway


Robin Zoot - Ponya
© Milion Plus
ALBA - Ve svém třináctém týdnu se Viktor Sheen s bestsellerem "Planeta opic" dočkal teprve druhé porážky. Po výběru vánočních koled ho dokázal přeskočit i Robin Zoot s novinkou "Ponya". Ústecký rapper tímto výsledkem navázal na vítězné vavříny svých předešlých počinů "Pouzar", "Robby Trouble" a "Make Sudety Great Again".

Z druhého místa musel navíc Sheen čelit také náporu dalšího vyzyvatele: na trojce totiž odstartoval britsko-americký rapový kolega 21 Savage. Svou třetí studiovku "American Dream" vydal londýnský rodák žijící v Atlantě po více než pěti letech. V USA s ní dosáhl nejvyššího umístění, v Británii přidal číslo dva.

Společná deska Sheena a Calina "ROADTRIP" ustoupila z dvojky na čtyřku. Ač je to k neuvěření, za dosavadních devětačtyřicet kol v žebříčku se teprve podruhé nevešla na medailové stupně. Na pětce následuje ještě starší Sheenova sólovka "Příběhy a sny" z roku 2021. Také tentokrát najdeme v top desítce výhradně zástupce rapové scény.

Ze stejného žánru vzešla také poslední novinka, která si zabrala šedesátou čtvrtou řádku. Pod názvem "Waves" ji společně připravili Totally Nothin a DJ Kadr.

Top 10 - alba:
  1. N Robin Zoot - Ponya
  2. Viktor Sheen - Planeta opic
  3. N 21 Savage - American Dream
  4. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  5. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  6. Stein27 - President Of Sexico
  7. Ca$hanova Bulhar . Flex Symbol
  8. Ben Cristovao - ZVÍŘE
  9. Travis Scott - Utopia
  10. Calin - POPSTAR

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY